Inbjudan till lunchwebinarium

Hälsoekonomi

- En lönsam investering, inte en kostnad

Datum: torsdagen den 26 november

Tid: kl 12.00 – 13.00

Föreläsare: Sophie Resare, affärscoach och beteendevetare

Många arbetsgivare satsar både tid och pengar på hälsorelaterade aktiviteter, för att medarbetarna ska må bra och prestera på jobbet. Intentionen är god men ofta är dessa aktiviteter helt missriktade och ogrundade i medarbetarnas verkliga behov och önskemål.

Det är lätt att glömma att”Balans i livet” är topp 1

för de anställda, långt viktigare än lönen

På frågan vad chefer anser vara det största hälsoproblemet på arbetsplatsen svarar de flesta ”övervikt och dålig kondition”. ”Vi kör en stegtävling för att råda bot på det.” 

Frågar man medarbetarna svarar de oftast ”stress och för hög arbetsbelastning”. Redan här finns ett tydligt gap mellan behovet och vad arbetsgivaren normalt erbjuder. Så vad händer när arbetsgivaren erbjuder aktiviteter som inte adresserar det verkliga behovet? 

Precis, du känner dig inte lyssnad till och upplever att arbetsgivaren inte bryr sig på riktigt. Ungefär som när en orutinerad telefonförsäljaren ringer och säljer en tjänst eller produkt baserat på ett inrepeterat manus. Du upplever att säljaren inte bryr sig om dig och du blir skeptisk. Även om det är gratis kommer du förmodligen inte använda produkten/tjänsten. Känner du igen dig?

Vi har pratat om vikten av hälsa och god arbetsmiljö ett tag nu. Det är dags att sluta prata och börja göra. Hoppas jag kan inspirera dig till det.

Anmäl dig om du är nyfiken på vad en genomtänkt Hälsostrategi är.

Hoppas vi ses!

Sophie Resare,
affärscoach & beteendevetare

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn