En intervju med hjärnan - om förändring

Författare: Cattis Olsén

Det är mycket surr om olika begrepp just nu: flexibilitet som framgångsfaktor, agila organisationer och förändringsledning. Lägg sedan till en Coronapandemi och pratet kring omställning. Hur ska vi kunna hantera allt detta och vad säger vår hjärna? 

Vi tänker oss nu att en journalist intervjuar vår 40 000 år gamla hjärna för att kolla vad den tycker:

Journalisten:
Hej Hjärnan! Det är mycket förändringar just nu i vår värld. Vad tycker du om det?

Hjärnan:
Tycker och tycker? Vad är det för fråga? Det är INGEN som har diskuterat detta med mig, allting bara händer! Och jag sitter fast inne i skallen, kan inte ta mig ut. Jag är frustrerad!

Journalisten:
Oj, jag förstår. Men många chefer och ledare vill väl ha snabba förändringar just nu

Hjärnan:
Precis! Puckon allihop! Och när jag då protesterar så kallas jag för bakåtsträvare. De ser mig som förändringsobenägen, säger att jag sätter käppar i hjulen och är allmänt svårhanterligt. Dessa chefer och ledare har ingen aning om hur en hjärna fungerar och hur jag vill ha det för att må bra!

Journalisten:
Men berätta mer, hur skulle du som hjärna vilja ha det?

Hjärnan:
Jag tycker generellt inte om förändringar, de är obehagliga! Jag tycker om att göra sånt som är kul och inte sånt som är jobbigt. Så vill någon ha med mig på en den sortens resa måste jag få tid, se vinsterna och att dom pratar med mig så jag förstår!

Journalisten:
Men om någon säger till dig på skarpen att det är bråttom och att förändringen måste ske nu, vad händer med dig då?

Hjärnan: 
Det kan hända att min kära lilla Amygdala surar ihop ordentligt och jag drar därifrån. Jag kanske säger något dumt eller gömmer mig i fikarummet tills faran blåst över! Cheferna och ledarna måste förstå att jag gillar utveckling och att lära mig nya saker. Jag vill bli inspirerad! Och jag behöver få känna mig trygg! Jag gillar INTE att bli tillsagd, jag vill bli tillfrågad.

Journalisten:
Okej, jag tror jag förstår. Låt mig sammanfatta: 

  • Prata utveckling istället för förändring
  • Hjärnan vill känna sig trygg innan den tar nästa kliv in i det okända
  • Ställ nyfikna frågor (om hjärnan verkar vara förändringsobenägen)


Hjärnan:
Snyggt formulerat! Du får säkert Nobelpris!

Känner du ibland att det är svårt att nå fram till dina medarbetare och att förändringsarbetet stannar av? Det kanske går lättare att leda om vi samarbetar med våra hjärnor? Vem vet, men det kan vara värt att vara nyfiken och testa.

Hör av dig om du vill sortera kring ditt ledarskap!

Cattis Olsén

Länk till våra konsulter här!

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
Email