Land i sikte!

En stor del av näringslivet och samhället går fortfarande på sparlåga. Många branscher och verksamheter lider ekonomiskt och inte minst på ett psykosocialt plan. Våra reservaggregat blinkar rött och energin börjar ta slut. Efter en tumultartad och oviss seglats har vaccinationen äntligen kommit igång och vi har ”land i sikte”.  Kan det verkligen vara sant att vi är nära en återgång till något som liknar det normala. Men vad det innebär det i praktiken?

Ett troligt scenario är att återhämtningen möter oss med nästan samma kraft som allt stängdes ned. Är vi rustade för det eller tar vi det som det kommer?

Det finns alltid möjligheter att ta tillvara på. Många har missat att Tillväxtverket erbjuder stöd för kompetensutveckling i samband med korttidsarbete. Vårt tips är att ta tillvara på den möjligheten, oavsett om du är företagsledare eller konsult.

Passa på att kompetensutveckla under korttidsarbetet

I samband med korttidsarbete erbjuder Tillväxtverket stöd för kompetensutveckling. Dina medarbetare får möjlighet att höja sin kompetensnivå under den tid som frigörs. Du kan fritt välja kompetensinsatser kopplade till behovet för verksamheten och dina medarbetare.

Detta krävs för att får ersättning

– Insatserna ska genomföras när medarbetarna är korttidspermitterade, dvs tom 30 juni 2021
– Ett avtal som bekriver kompetensinsatserna (se mall här)

När söker ni kompetensstödet?

Ansökan öppnar 29 mars 2021. Du ansöker om ersättning för kompetensinsatser samtidigt som du ansöker det nya korttidsstödet. Du kan ansöka om ersättning för insatser under perioden 1 januari tom 30 juni 2021, dvs även retroaktivt.

Hur stor är ersättningen?

Ersättning för kompetensinsatser uppgår till 60 procent av dina kostnader, maximalt 10 000 kronor per medarbetare för perioden.

Kontakta Pål Ekberg om du vill veta mer och kanske diskutera ett skräddarsytt upplägg för er!

Vi söker konsulter - Nu är det läge för uppstart, omstart och nystart

Vi tänker inte försitta de möjligheterna och behovet av insatser som kommer efterfrågas när samhället öppnar upp – Är du konsult och vill vara med och bygga upp nästa generation nätverksbolag?

Ligger din kompetens inom affärsutveckling, organisation & HR, lednings- & teamutveckling eller strategi & förändringsledning?

Nu förbereder vi oss för att ha ett ännu starkare team på plats till sommaren, så att vi själva är rustade när samhället öppnar upp igen – Fram tills dess har vi ett gediget onboarding-program vi vill att du deltar i.

Kontakta Mind & Space grundare, Leif Israelsson, om du är intresserad eller vill tipsa om någon som är det.

[email protected]
070-582 36 66

Vi önskar er alla en riktigt skön och avkopplande påskhelg!

Pål & Helena

[email protected]
[email protected]
Telefon: 010-102 40 10

Länk: Våra konsulter

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook