Har ni interna problem som hindrar lönsam tillväxt?

Tord Anderson på Mind & Space hjälpte ett företag på Gotland att automatisera affärskritiska processer som hade hindrat deras tillväxt. Resultaten talar för sig själva.

  • Dubblerad omsättning – från 15 till 30 mkr på tre år
  • Vinstmarginal från 0 till 11%
  • Produktionsplanering från 40 till 4 arbetstimmar per månad
  • Manuella fel och misstag försvann
  • Leveranssäkerheten förbättrades samtidigt som komplexiteten ökade
  • Större arbetsglädje!!!

 

Det här har faktiskt hänt på riktigt! 

Tord Anderson på Mind & Space hjälpte, under 2016, ett företag på Gotland att automatisera affärskritiska processer och resultaten talar för sig själva. Lite kuriosa är att företaget erhöll hedersutmärkelsens ”Årets gasell” 2020, som ett av tre företag på Gotland.

Läs kundens egna ord:

”Tord hjälpte mig att automatisera våra manuella Excel-filer och att därmed eliminera tidskrävande manuellt arbeta och risk för manuella fel. 

Det tidigare verktyget i Excel för produktionsplanering & produktionsberedning som jag jobbat med i många år var väldigt tidskrävande med mycket manuellt arbete och dessutom saknades en direkt koppling till försäljningsprognoser.

Med Tords hjälp, kunnighet, lugna, metodiska och systematiska tänk, lärde han mig, steg för steg, utforma verktyget till att bli mer automatiskt och därmed kunde vi effektivisera arbetet samt minimera risken för manuella fel. Tord hade förmågan och kunskapen att se hela kedjan och bakomliggande information som behövdes.

Han var också noga med att vi startade från grunden, och att det var jag själv som fick utföra arbetet med att automatisera modellen under hans vägledning. Detta var såklart ett väldigt bra och lärorikt sätt för mig för att förstå det grundläggande sättet att bygga upp det på. Det var då också ganska enkelt att komma igång att använda det på egen hand, när jag hade fått vara med och tänka vid utförandet.”

Är du intresserad att nå liknade resultat genom effektivisering av era affärskritiska processer?

Ta ett möte med Tord och beskriv vad som hindrar er från att bli ”Årets gasell”. Det kan bli ditt mest lönsamma möte någonsin.

Se kontaktuppgifter under Våra konsulter

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn