Vem bryr sig om chefen?

Den 5 januari 2008 ramlar Charlotte Kalla i spåret. I sin frustration skriker hon F-A-A-A-N. Tävlingen är Tour de ski och hon ligger bra till i totalen. Efter fallet slår adrenalinet till och hon bara "bombar på" för att ta sig tillbaka till täten, med risk för att gå in i väggen.

 Mjölksyran ger sig till känna men hon lyckas ta sig tillbaka till en andra plats i loppet och följande dag vinner hon hela touren, efter en klassisk klättring i mördarbacken. Mot alla odds lyckades Charlotte Kalla uträtta det oväntade.
Anledningen: Hon var i sitt livs form.

"De som dragit tyngsta lasset är alla chefer"

Det har gått nära två månader sedan vi andra ramlade i våra spår och tack vare adrenalinpåslaget fick vi kraft att kämpa för att försöka ta oss tillbaka. Ni som dragit tyngsta lasset är alla chefer som behövt stå starka. Ni har kämpat, peppat, öst båten, försökt komma ur den mentala gropen och ta tag i det nya. Men nu börjar energin sina och det är få som är i samma goda form som Charlotte Kalla var och som klarar utmaningen på egen hand.

Så hur ska jag som chef navigera igenom en kris och komma ut på andra sidan utan att själv gå in i väggen? Att vara där för mina medarbetare och samtidigt ta de avgörande besluten när det behövs. Det låter som en motsättning. Jag tänker att det handlar om att hitta balansen och göra det tydligt vem jag är, vad jag vill och hur jag vill vara/uppfattas som chef.

"hitta mina trigger-points och bli mer medveten"

När jag är ärlig mot mig själv är det lättare att vara tydlig och transparent i mitt ledarskap. Det är just att vara ärlig mot mig själv som är nyckeln till att bli hållbar, speciellt om energin är på väg att ta slut. Att kämpa med en image och idealbild som inte är den verkliga varan suger mycket kraft. En bra plats att börja på är att träna på min egen självinsikt. Dvs. hur jag påverkar andra och hur jag själv påverkas av saker som händer, hitta mina trigger-points och bli mer medveten. Det är grunden för ett empatiskt ledarskap eller ett sk. Servant leadership. Enligt metaforskning från bl.a. University of Exeter från 2019 är det validerat att denna typ av ledarskap dessutom ger bättre resultat i verksamheten än andra typer av ledarskap. Det är ju fint om resultatet av att jag mår bättre som chef och människa dessutom ger ett bättre resultat i verksamheten. Winn-Winn!

Det viktigaste just nu kanske bara är att komma igång och lägga energin på det som känns viktigt och bidrar till att göra saker lite bättre. Det kan handla om att få ventilera frågor som snurrar runt i huvudet eller få möjlighet att hitta ett annat perspektiv, kanske börja bygga om några tankebanor i hjärnan.

Vi har några tips för att fylla på med energi...

1. Walk & talk
- Är du chef och behöver hämta ny energi

Walk & talk är en beprövad metod som stimulerar till nya tankar och resonemang. Ta chansen att reflektera och sortera dina tankar med en coach från oss. Förhoppningsvis får du med dig nya infallsvinklar på en utmaning eller kanske bara påfyllnad av energi. Din investering är din tid, inget mer.

2. Appreciative Inquiry
- Bra metodik för att få teamet i rätt riktning

Tänk på 10 personer du känner. Du vet att åtta av dem tycker om dig medan två inte gör det. Frågan är vilka personer du lägger mest energi på? De flesta vill svara de åtta men innerst inne är svaret de två. Det beror på att dessa två personer sätter igång ditt försvarssystem och det tar energi. Inom Appreciative Inquiry sätter vi fokus på det som är positivt och styrkebaserat, vilket ger energi. Se White Paper som även innehåller tips på workshop.

Nyfiken? Ladda ner White Paper nedan och testa att köra en egen workshop med ditt team.

Dela inlägget vidare:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
Email