Hej jag heter Alexander Garbu


Först kommer alltid familjen, min fru och vår kära katt. Tillsammans älskar vi att experimentera med nya maträtter i köket och resa till nya spännande destinationer.  

Idéskapande, innovation, entreprenörskap, filosofi och design, ny teknik och IT samt Kina och allt som har med det att göra är saker som jag ständigt brinner för. Jag älskar camping och friluftliv, kung fu och raketsporter.

Intressenär dock självklart också det jag gör- man ska alltid jobba med det man älskar; och glädjas av att få gå den extra milen för nöjda kunder och glada team.

Så här får du tag på mig


Hör gärna av dig om du vill bolla en tanke, idé eller problem!

phone

Mobil

070-759 41 57

envelope-o

E-post

Fokusområden


Detta är jag bra på...

Specialist på Kina

Fullt etableringsstöd

Supply chain

Marknadsanalys

Support för affärsaktiviteter lokalt (mässor, resor et c)


Affärsutveckling
 

Fokus på entreprenörsskap och innovation.

Sociala media

Planera strategisk och taktisk användning av sociala medier i affärssyfte.

Styrelseuppdrag

Start ups och innovation.

Övrigt jag jobbar med...


  • Strategisk webb-uppbyggnad
  • Executive Forum - nätverk för ledare

Uppdrag och projekt


  • Utvecklat strategier och hela affärskoncept på mindre företag i Sverige och Kina med framgångsrika resultat med upp till över 500% tillväxt.
  • Hjälpt in och utvecklat västerländska entreprenörer och företag på den Kinesiska marknaden inom IT och ny teknik, mode och kreativa industrier, F&B, HR och talent, finans, verkstad m.fl..
  • Anordnat en mångfald av konferenser, seminarier, föreläsningar och work-shops inom entreprenörskap, e-handel, innovation och multinationellt samarbete i Sverige och Kina.
  • Talat vid flertalet universitet och evenemang i Sverige och Kina om entreprenörskap, projektledning, E-handel och innovation.
  • Ordförandeskap och styrelseuppdrag i regionala och nationella ideela föreningar och start-ups.
  • Satt upp och drivit IT system och verktyg för ökad efektivisering och produktivitet genom bättre marknadsföring, planering och rapportering.

Bakgrund och Erfarenhet


Civilekonom (5 årig Magisterexamen) och entreprenör,grundat och drivit affärsinkubator i Shanghai sedan 2010. Startat och drivit två egna e-handelsföretag och 10-tal andra företag och entreprenöriella projekt. Över 10 års konsulterfarenhet inom affärsutveckling och innovation från både egna inkubatorn och konsultfirmor såsom Business Sweden. Över 15 års erfarenhet av bisyssla inom IT och webbutveckling. Drygt 7 år affärserfarenhet från Kina mot både kinesiska och västerländska kunder. Också lyckats klara av 8 års heltidsstudier parallellt med deltidsjobb och förtroendeuppdrag på 4 olika universitet inom ekonomi, juridik, entreprenörskap och språk innan jag hade fyllt 22.